Izberite pravega inštruktorja angleščine

Naj kaj morate biti pazljivi pri iskanju pravega učitelja za inštrukcije angleščine in čemu se je potrebno izogniti?

Na spletu se pojavlja veliko poceni ponudnikov za inštrukcije angleščine, ki pa niso nujno strokovno usposobljeni za poučevanje tega tujega jezika. Lahko bi jim rekli nekvalificirani amaterji. Angleško že verjetno govorijo, ampak ali je njihovo znanje res strokovno? Imajo pridobljeno visokošolsko izobrazbo, so res anglisti, ki so edini usposobljeni za inštrukcije angleščine?

Učitelj za inštrukcije angleščine mora imeti pravo izobrazbo, mora biti strokovno usposobljen za poučevanje in imeti mora dolgoletne izkušnje. Saj v primeru na primer, ko ste bolni, ne iščete nekoga, ki ima morda nekaj znanja iz biologije, temveč iščete zdravnika, z medicinsko izobrazbo! Prav tako ko potrebujete odvetnika, ne kličete tajnice, za katero veste da je pred nekaj dnevi iskala tipkarske napake v neki pogodbi, temveč poiščete človeka z narejeno pravno fakulteto in pravosodnim izpitom.

Torej, vedno morate preveriti da ima inštruktor sledeča znanja, izobrazbo in izkušnje:

– Univerzitetna izobrazba iz angleškega jezika, torej diploma iz angleškega jezika.

– Ustrezne izkušnje, to pomeni dolgoletno poučevanje v javnih ali zasebnih šolah.

– Rodni govorci ali »native speaker« iz angleško govorečih dežel, so dobra izbira.

– Inštruktorji, ki so prebivali v Angliji, zato ker je njihova angleščina tekoča in v stiku s časom.

Inštruktor mora zagotavljati pomoč pri učenju in razlagi, nikoli pa ne sme biti inštruktor oziroma učitelj tisti, ki podaja odgovore. Inštrukcije angleščine morajo posamezniku okrepiti zaupanje v svoje znanje, povečati samozavest, povečati motivacijo in seveda dvigniti nivo znanja.

Tako kot je veliko odvisno od dobrega inštruktorja, je prav tako veliko odvisno od dobrega učenca, s skupnimi močmi je vsak cilj uresničljiv in nepravilni glagoli ter tista globoka jama angleških časov ne predstavljata več nepremagljivih ovir, saj z kontinuiranim delom pod budnim očesom inštruktorja angleščina postane užitek.